fbpx

Beneficii nutriționale

Produse conservate vs produse proaspete

Nu mănânci suficiente fructe și legume? Ți se pare complicat să le procuri cu regularitate, să le depozitezi și să le speli, cureți, pregătești? Ești pe punctul de a afla ceva care (sperăm că) îți va schimba viața. 

Fructele și legumele conservate au același conținut nutritiv ca și în varianta proaspătă! Sunt însă mai ușor de gătit, pot fi depozitate mai mult timp, sunt foarte adesea cea mai ieftină formă de prezentare și, cel mai important, conțin roade culese la timpul potrivit, în cea mai prielnică perioadă a evoluției lor. Poate că această informație te surprinde, ceea ce ar însemna că uimirea va fi mai mare în cele ce urmează: roșiile conservate sunt mai potrivite consumului uman decât cele proaspete! Același lucru este valabil și pentru fasole. Cum de? Să intrăm în puțin mai multe detalii: în cazul roșiilor, procesul de conservare îmbunătățește conținutul de vitamina B, E și carotenoide. În cazul fasolei, procesul de conservare face fibrele vegetale mai ușor solubile și implicit mai ușor de digerat de către organismul uman.    

Oamenii care obișnuiesc să consume fructe și legume conservate sunt mai sănătoși decât cei care nu au acest obicei!

Sfatul nostru: încearcă să incluzi zilnic în dieta ta fructe și legume, în varianta pe care o preferi: crude, congelate sau conservate. Apelează în schimb cu încredere la produsele conservate! Procesul este similar conservării la scară mică, ceea ce înseamnă în primul rând că ingredientele sunt recoltate în momentul potrivit, în așa fel încât bogăția lor nutritivă să fie în punctul maxim de siguranță și gust. Asigură-te că ai mereu în casă o selecție variată de conserve. Este atât de ușor și rapid să le transformi într-o mâncare sănătoasă și hrănitoare, încât în scurt timp te vei mira dacă până acum nu acordai suficientă atenție fructelor și legumelor conservate!

Ține cont, la fel de important în procesul de conservare cum este colectarea roadelor și prelucrarea acestora, este și modul în care depozitezi conservele. Păstrate în condiții corespunzătoare, durata acestora de viață se întinde până la câțiva ani!  Cu puțină planificare, ne-ai putea spune ce bunătăți vei pregăti în prima marți din prima lună de primăvară din 2020! Conservele te așteaptă!

 O viață sănătoasă este la îndemână oricui. Trebuie doar să fii conștient(a) că fiecare alegere pe care iei astăzi are impact asupra sănătății tale din viitor. 

Beneficii nutritionale