Mazărea – bobul mic și dulce mult aduce!
Îi recunoști culoarea, îi recunoști gustul, câte preparate pregătești cu ea? Tare ne dorim să știm care vă sunt obiceiurile, așa că vă invităm cu drag să ni le împărtășiți aici, în comentarii, sau pe pagina noastră de Facebook. Între timp, noi vă recomandăm două rețete cu mazăre la borcan, pe care am conservat-o cu atenție când avea bobul plin de verde!
Mazărea este o sursă bună de fibre, proteine, vitamine, antioxidanți. Conține puține grăsimi, iar colesterol deloc. Fibrele sunt cele care îți dau senzația de sațietate mai mult timp după masa și îți facilitează tranzitul intestinal, în așa fel încât să îți poți menține greutatea sub control. Ca nivel de proteine, mazărea conține de patru ori mai multe decât aceeași cantitate de morcovi, ca exemplu. Dintre vegetale, este printre fruntașe în concentrația de proteine. În mazăre organismul nostru găsește vitaminele B1, numită și “vitamina bunei dispoziții” și B6, cea care ajută producția de celule roșii, vitamina K, responsabilă de coagularea sângelui și vitamina A, utilă pentru piele și ochi.
Destul despre conținutul bobilor verzi și dulci, haideți să vedem cum îi pregătim. Avem mai jos două rețete cu mazăre AlexStar pe care vă poftim să le încercați!
(vă așteptăm fotografiile pe pagina noastră de Facebook)
Supă de mazăre
Cu un 1 borcan de mazăre, un cartof și o supă bază de legume din rădăcinoase, prepari super rapid o supă cremoasă, consistentă și delicioasă. Adaugă puțină mentă la final pentru o atingere deosebită.
Vezi aici cum am preparat-o noi: Supă de mazăre
Piure de mazăre
Tot de la 1 borcan de mazăre AlexStar pornim. Adăugăm un iaurt mic, o lingură de ulei de măsline, doi căței de usturoi pisați, sare, busuioc și mentă. Cu pâine prăjită, îi zici pate și nici nu înțelegi ce mâncai înainte să îl fi încercat. Ca garnitură pentru o bucată de carne și poate cartofi copți sau natur, îi spunem piure și ne punem destul în farfurie. Așa-i că-i bun?
Dacă îți place cum obișnuim noi să preparăm mazărea, încurajează-ne distribuindu-ne rețetele și urmărindu-ne pe Facebook!
Obiceiurile pe care le avem noi cu mazărea ni se par simple, doar sunt ale noastre:
– Păstrăm puțin din zeama în care a stat mazărea în borcan, pentru gust extra sau consistență mai moale;
– Gătim ceva cu mazăre cel puțin odată pe săptămână;
– Folosim blenderul când facem piure de mazăre, în acest fel cojile se ridică singure la suprafață și trebuie doar înlăturate cu o lingură;
– O combinăm adesea cu mentă, sunt gustoase împreună;
– Se potrivește cu unt și lapte sau mărar și brânză;
– O tratăm ca pe cartof – dulce și păstoasă, doar că micuță
Poate ai observat pe rafturile magazinelor și mazărea rehidratată la conservă AlexStar. Este la fel de bună pentru oricare dintre rețetele noastre. Dacă vrei să afli mai multe despre procesul diferit de conservare, poți citi acest articol.
Care sunt obiceiurile tale când folosești mazăre?