fbpx

INGREDIENTE
1 conservă de fasole roșie Alex Star
1 conservă de fasole albă Alex Star
1 conservă de porumb Alex Star
1 sticlă suc de roșii Alex Star
1 conservă roșii întregi Alex Star
750 g carne tocată de vită
Scorțișoară, piper, nucșoară
Un vârf de zahăr
Ceapă și morcovi

Așa mâncare gustoasă, sățioasă și rapidă, greu de întâlnit.
Cureți și toci ceapa, cureți și toci morcovul. Le calești în puțin ulei până devin ușor translucide. Adaugi carnea, scorțișoara, piperul, nucșoara și ții pe foc amestecând până când prinde ușor crustă și e încă suculentă. Până aici fără sare adăugată. Adaugi conservele de fasole și porumb, cu tot cu zeamă, mai puțin zeama de la fasolea roșie. La fiecare conservă adăugată, o linguriță rasă de sare și un vârf de zahăr. Ar trebui ca lichidul să ajungă și să le acopere pe toate. Dacă nu și mai e nevoie, completează cu apă fierbinte. Lași la loc 10 minute. Adaugi roșiile întregi și sucul de roșii. Încă 30 de minute lejer pe foc, amestecând uneori. Teoretic la origine mâncarea aceasta este iute. Boia iute, fulgi de ardei, genul ei de condiment. Iar de scorțișoară nu te sfii, promitem că va fi departe de gustul orezului cu lapte! Poftă bună!

reteta alex star fasole porumb chilli con carne