fbpx

2 băuturi de răsfăț cu fructe

Vișine sau Piersici?
Ai vrea ceva bun pentru tine, ceva cu fructe, ceva care să te relaxeze. Avem exact ce trebuie! Întâi alege ce să fie: vișine sau piersici? Pentru Varianta vișine, îți spunem o rețetă cu compot acrișor de vișine românești și vin spumant, potrivită pentru spiritele mai aprinse. Pentru varianta piersici, avem o băutură tot pe bază de compot, de data aceasta de piersici suculente și dulci, culese când erau mai bine coapte și bune, cu lapte și biscuiți digestivi, o băutură care poate relaxa chiar și o zână!

Vezi în cele ce urmează cum poți prepara aceste băuturi delicioase la tine acasă, cu ingrediente simple și fructe AlexStar.

ingrediente reteta pentru bautura din compot de visine
fructe culese la timpul lor din romania compot alexstar

Megmosa cu vișine
Suc de lămâie
Zahăr
Vin spumant rece dulce
Compot de vișine AlexStar rece

Acestea sunt toate ingredientele de care ai nevoie! Vezi aici cum trebuie să le combini. Dacă ai prin casă și gheață pe care o poți pisa, cel mai bine. Important ni se pare de asemenea decorul. Așa faci bucuria mai mare: cu detalii puse la punct!

reteta de bautura cu visine

Băutură prăjitură
1 borcan de compot de piersici AlexStar
1 pachet de biscuiti digestivi
1 pahar cu lapte

Sfărâmi biscuiții și îi înmoi în lapte la temperatura camerei. Pisezi piersicile din compot, adaugând treptat lichidul din borcan până când obții un piure lichid. Atunci începi să completezi cu laptele cu biscuiți. Reglează consistența cu lapte și suc din borcanul de compot. Vrei să fie nici foarte lichid, nici să nu curgă greu. Știi tu mai bine de fapt cum îl preferi, încearcă-l și modifică-l până obții consistența care îți place mai mult.

La final noi am umplut paharul până la jumătate, am adăugat un strat de biscuiți proaspăt pisați și am continuat cu bautura prăjitură până sus, unde am mai pus doi biscuiți întregi. O frunză verde de decor, un pahar atragător, puf! Ai transformat ziua!

reteta bautura dulce desert alexstar piersici

Obicei bun: prepară-ți acasă sucurile și băuturile, din ingrediente locale, printre care fructe și legume conservate la timpul lor de către noi la fabrica AlexStar din Curtea de Argeș!

Să aveți poftă!