fbpx

Mic-dejun dulce (5 idei simple, rețete)

Mic dejun dulce cu Călindar de la AlexStar
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, o tratăm cu toată atenția meritată. Orice borcan ai în cămară cu fructe conservate la timpul lor, când au fost mai bine coapte, e bun pentru cele 5 rețete simple, bune și dulci pe care ți le recomandăm mai jos.

fructe in dulceata
fructe culese la timpul lor din romania compot alexstar

Tartine cu dulceață și ceai
Ține activ copilul din tine cu un mic dejun pe care îl iubeai în casa bunicilor. După rețetele bunicilor noștri pregătim dulcețurile Călindar, din fructe culese când sunt bine coapte.
Încearcă dulceață Călindar în variantele de coacăze negre, zmeură și prune jumătăți, disponibile în magazinele Mega Image și Penny Market.

dulceata zmeura coacaze mic dejun idei retete

Prăjitură cu zmeură și banane
Cel mai bun moment al zilei pentru dulciuri este dimineața! Te bucuri de extra energie și ai timp întreaga zi să consumi caloriile fericirii.

Vezi rețeta AlexStar pentru Prăjitură cu zmeură și banane

Reteta desert zmeura

Smoothie de piersici
Mic dejun lichid, delicios și hrănitor. Ce să îți dorești mai mult? Așa da motiv să te ridici rapid din pat!
Trebuie să încerci, ai aici rețeta!

reteta smoothie piersici

Orez cu lapte și dulceață de zmeură
De când nu ai mai mâncat un orez cu lapte și cu dulceață acrișoară de zmeură? Îți va da un zâmbet de purtat toată ziua!

idei de mic dejun alexstar calindar

Pilaf cu piersici
O rețetă clasică reinterpretată, pe care o poți pregăti de seara într-un vas mai mare și lăsa la răcit în boluri individuale. În felul acesta vei avea dimineața un mic dejun însiropat și înmiresmat.

Fierbi orezul cu bob rotund cu de trei ori volumul său de apă. Noi folosim un borcan de compot la 200g de orez, respectiv 600ml de apă. Pune orezul la fiert cu un vârf de cuțit de nucșoară și unul de scorțișoară. Dacă pregătești o cantitate mai mare, capătă gust și mai bun dacă folosești scoarță de scorțișoară, respectiv nucă de nucșoară în loc de praf. Poți adăuga și câteva boabe de piper. Când s-au umflat bobii de orez, adaugă lichidul dintr-un borcan de compot de piersici AlexStar și continuă să amesteci pană ce absoarbe cantitatea de lichid dulce în care au stat fructele bine coapte la timpul lor. Feliază piersicile din compot și decorează cu ele fiecare bol. Acoperă cu folie alimentară și lasă la loc sigur până dimineață.

piersici din compot alexstar in reteta simpla buna pilaf dulce