fbpx

Prăjitură cu zmeură și banane

Prăjitură cu zmeură și banane

INGREDIENTE:
2 cești de făină
½ praf de copt
2 banane aproape negre
1 borcan dulceață de zmeură Călindar
3 linguri de unt de arahide
100 g de arahide prăjite și sărate, mărunțite
2 ouă
1 ceașcă de zahăr
Sare
100 g de smântână

Încălzește cuptorul și acoperă forma de copt cu hârtie pentru copt sau unge-o cu ulei sau unt.
Amestecă într-un bol făina, praful de copt și sarea.
În alt bol ouăle bătute, bananele pisate, smântâna, zahărul, untul de arahide. Când sunt bine amestecate, adaugă-le peste făină și amestecă totul bine, nu înainte să fi adăugat și arahidele mărunțite.
Toarnă o jumătate din compoziție în forma de copt. Distribuie în formă zmeura din dulceața, cu cât mai puțin lichid din dulceață. Toarnă cealaltă jumătate din compoziție în formă. Peste, lichidul din dulceață. Poți face diverse modele sau forme ușor, cu un cuțit pentru unt.
Dă la cuptor 60-70 de minute sau până trece testul scobitorii. Pentru cine nu cunoaște poate testul scobitorii, înfige o scobitoare în mijlocul formei. Dacă iese curată, prăjitura este gata, aluatul nu trebuie să se lipească de scobitoare.
Când este gata, las-o să se apropie de temperatura camerei, acoperită cu un șervet, scoate apoi din formă și mai unge-o odată cu sos de dulceață de zmeură. Dacă ți-a mai rămas smântână, folosește-o la servit.
Prăjitura e bună și rece, așa că pregătim de-obicei cantitate dublă! Zmeură din Călindar e superbă și merge la fix cu gustul de alune!

#ObiceiuriBune
Fă-ți un obicei bun din a combina fructe în deserturi – fructe proaspete când este posibil, fructe conservate la timpul lor de AlexStar, oricând altcândva. Poftă bună și multă sănătate!

Reteta desert zmeura