Scurtătură pentru un aperitiv foarte simplu și plin de verde! Știți voi rulourile din foietaj cu spanac și brânză? Avem acum o variantă de vară: pregătim rulourile cu lipie.
O fi sendviș, n-o fi sendviș.
Rețeta video completă: Ești abonat al canalului nostru?
INGREDIENTE
1 legătură de mărar
1 lămâie
1 borcan de spanac Alex Star
300 g de brânză – de la caș dulce sau urdă, la brânză tare și sărată de oi, la telemea de Ibănești, ce-ți place ție dintre brânze folosești. Faci bun tare dacă alegi să amesteci o brânză proaspătă, cu una învechită tip cașcaval
lipie sau tortilla – vezi și turtele pregatite de… s-ar putea să se potrivească!
Rumenim lipiile pe ambele părți cât să prindă aromă, dar să rămână flexibile.
Brânza frământată sau rasă.
Spanacul vine gata curățat, opărit, bun de gătit, doar scurge-l bine și mărunțește-l.
O foaie de lipie, unsă cu brânză, dungat pe centru cu pasta din mărar tocat bine bine și amestecat cu zeama de lămâie. E rândul spanacului; sare, piper, fulgi de ceapă sau ceapă verde tocată mărunt. Rulate, prinse in scobitori, feliate!
Obiceiuri bune cu legume: amestecă frunzele verzi, tocate, cu suc de lămâie proaspăt stoarsă, sare și ulei.