Pilaf cu piersici
INGREDIENTE
– Orez cu bob rotund
– 1 borcan compot de piersici Călindar
– opțional, lapte
Metoda
La 1 parte orez se pun 3 părți apă și mai târziu 1 parte lichid din compot sau lapte (cantitate egală cu orezul, măsurat cu o ceașcă)
Pune orezul la fiert cu apa, într-o oală cu capac. Un vârf de sare nu strică la gătit, folosește-l și când prepari dulciuri.
Lăsat la fiert cu capac, la foc mic, trei sferturi (3 / 4) din timpul menționat pe ambalaj pentru fierbere.
Când expiră timpul și ridici capacul, adaugi lichidul din compot sau laptele, în funcție de ce folosești, feliile de piersici scurse bine din compot, amesteci și continui să amesteci pănâ expiră tot timpul de pe ambalaj, adică și extra sfertul din timp 1 / 4 cât rămăsese, proporțional cu laptele în raport cu apa din rețeta de orez cu lapte.
Bine de știut: Orezului cu bob rotund îi trebuie de 4 ori cantitatea sa de lichid atunci când îl fierbi.
Poți completa cu scorțișoară, piper, dafin sau orna cu anason.
Rețeta de pilaf cu piersici este inspirată de bucătăria asiatică, unde felurile de mâncare garnitură, ce acompaniază carnea și mâncărurile cu sos, sunt preparate deseori cu fructe. Fructe avem, pilaf știm și ne place să facem, am încercat!
Încearcă și tu și arată-ne rezultatul! Îți așteptăm fotografiile și obiceiurile bune pe pagina noastră de Facebook!
În această rețetă am apelat la câteva #ObiceiuriBune:
– Un vârf de sare nu strică la gătit, folosește-l și când prepari dulciuri.
– Orezului cu bob rotund îi trebuie de 4 ori cantitatea sa de lichid atunci când îl fierbi.
– Folosește lichidul din compot! Este delicios și îndulcește preparatele pentru desert, fără să fie nevoie de zahăr adăugat.
– Lasă fructe la scurs cu 5 minute înainte de a le folosi, pe o sită. Timp suficient să lase lichidul care ne-ar încurca apoi în rețetă, nu suficient timp încât să oxideze.
– Împarte cu ceilalți experiența ta de gătit!
Te așteptăm pe Facebook!
Citește și: