fbpx

Cornulețe cu magiun de prune

INGREDIENTE
1 borcan magiun de prune Alex Star
250 de grame de făină
150 grame de unt (sau de margarină vegetală)
2 linguri de apă rece
Zahăr pudră

Cu aluat de tartă ies cele mai bune cornulețe! Iar dacă în loc de unt folosești untură, și mai bune! Foarte reușite și cu margarină vegetală, pentru perioadele de sec și pentru vegani.
Pentru aluatul de tartă trebuie amestecate făina cu untul (sau margarina) și foarte puțină apă, atât. Dacă topești untul, durează mult mai puțin frământatul. Când ai gata guguloiul de aluat, îmbracă-l într-un plastic, o pungă, o folie și lasă-l jumătate de oră la congelator. Îl scoți, îl întinzi, îl tai triunghiuri care nu trebuie să fie egale sau perfecte. În partea lată a fiecărui triunghi pui o linguriță de magiun de prune (conține doar prune, nimic altceva, nici măcar zahăr adăugat!), rulezi înspre vârf și curbezi colțurile. O activitate care sigur le va plăcea celor mici. Când cânți în timp ce rulezi cornulețe, devin cumva și mai bune. Unii le și numără. Toți le pudram la final, când sunt călduțe, cu zahăr pudră. Așa-i că vă plac rețetele noastre simple? Obiceiuri bune cu fructe și legume!

Reteta desert magiun