fbpx

Cheesecake fără coacere

Cheesecake fără coacere sau tartă cu branză și dulceață de zmeură pentru care nu folosim cuptorul

INGREDIENTE
1 borcan dulceață de căpșuni sau zmeură sau câte unul din fiecare

200 g unt normal sau sărat
1 kg biscuiți digestivi
600 g brânză slabă, bine scursă
300 g smântână

Mod de preparare
Biscuiții digestivi mărunțiți se înmoaie cu unt topit și se presează pe fundul tăvii cu margini rabatabile. Poți folosi la fel de bine formă de tartă.
Amestecă bine cu o lingură de lemn brânza cu smântâna, completează cu fructele din dulceață și adaugă în formă. Siropul din dulceață l-am folosit pentru decor, iar fructele amestecate în umplutură. Gata! Așa simplă-i rețeta! Doar că ai de așteptat până mâine, tarta stă la frigider peste noapte să absoarbă biscuiții zeama.

Obiceiuri Bune:
– Mărunțim biscuiții digestivi cu mâna, pentru a obține o textură inegală, mai savuroasă.
– Topim untul încet, la bain-marie.
– Atenție la proporția dintre baza de biscuți și umplutura de brânză, din acest echilibru vine consistența prăjiturii.
– Deserturile sunt bune cu un vârf de sare și puțină zeamă de lămâie sau coajă rasă
– Nu este nevoie de zahăr adăugat în această rețetă

Bine de știut: Fructele din dulcețurile AlexStar și Călindar sunt culese la timpul lor, când erau mai bine coapte, și conservate după rețetele proprii.

Încearcă și tu și arată-ne rezultatul! Îți așteptăm fotografiile și obiceiurile bune pe pagina noastră de Facebook!