INGREDIENTE
100g unt
1 borcan ciuperci feliate Alex Star, bine scurse
1 ceapă albă medie
1 cățel de usturoi
Piper și sare
½ pahar cu vin alb
1 foaie de aluat pentru foietaj
1 ou
Mărar sau cimbru
Începi prin a topi untul în tigaie, la foc mic, amestecând. Adaugi ceapa și usturoiul mărunțite, amesteci, apoi adăugi ciupercile. Dai focul mare, amesteci des timp de 3 minute. Fac mic înapoi, vinul, încă 3 minute să scadă. Adaugi sare, piper, apoi lași să se răcească bine. Întinzi foaia de aluat, tai pătrățele, le așezi în formele de brioșe și le înțepi bazele de câteva ori cu furculița. Cuptorul e încălzit deja. Amestecul în forme, colțurile înspre interior, unse cu oul bătut. 10 minute în cuptor sau conform indicațiilor de coacere a foietajului.
Servește cu salată. Sunt bune și reci, dacă rămân. Plin de verde! Poftă!