INGREDIENTE
1 bucată mușchiuleț de porc
2 borcane de ciuperci felii Alex Star
1 ceapă medie
1 căpățână de usturoi
Cimbru, sare și piper
1 pahar mic cu vin alb
1 cană cu zeamă din supă de pui sau de legume, păstrată în frigider
1 lingură de făină
1 lingură de sos Worchestershire (dacă ai. dacă nu, nu)
După ce cureți carnea de pielițele albe, o prăjești în puțin ulei, foc mediu, 3 minute pe fiecare parte. Cu o ușoară crustă, o scoți din tigaie, lași să se răcească puțin și tai felii egale, rotunde, “medalioane”. Pe acestea le prăjești pe fiecare parte 2-3 minute. Dacă nu încap în același timp toate în tigaie, gătește-le în mai multe rânduri, nu le înghesui. Când ești gata, scoate carnea într-un vas și păstrează-l la cald cât prepari sosul de ciuperci în aceeași tigaie – stratul de aromă lăsată de carne face sosul mai gustos.
Scurge bine ciupercile, dar păstrează lichidul dintr-un borcan. Ține ciupercile pe foc mediu 8-9 minute, amestecând după primele 3 minute, până devin maronii, elimină lichidul și îl evaporă. Adaugă atunci ceapa tocată și sare, amestecând pentru încă 2-3 minute. Usturoiul, cimbrul, fulgii de ardei iuți (dacă folosești) și lingura de făină. Amestecă în așa fel încât să scrijelești de pe vas toată crusta maronie care apare, o vrem parte din sos!
Adu supa sau apa la punctul de fierbere împreună cu lichidul păstrat din borcanul de ciuperci.
Adaugă acest sos și sosul Worcestershire în tigaie, fierbe totul cam 10 minute, până clocotește ușor și capătă o textură densă. Poate extra sare și piper să fie potrivite acum, după gust. Pune bucățile de carne înapoi în tigaie, în sos, și mai ține la foc mic 5 minute. Cu piure de cartofi și pătrunjel proaspăt. O masă aromată, sățioasă și tare satisfăcătoare. E bun când e plin de verde! Poftă mare!