fbpx

Risotto cu mazăre și șuncă

INGREDIENTE
½ borcan de mazăre Alex Star
6 felii de bacon
1 ceapă
300 g orez
1 litru de supă caldă, strecurată. Dacă nu ai deja pregătită, poți folosi doar apă fierbinte și sărată
unt

Cel mai bun bacon se prepara astfel: întinzi feliile într-o tigaie încăpătoare și le acoperi cu un strat de apă. Lași la foc mediu până se evaporă toată apa și abia apoi se prăjește baconul. Ca în filmele americane ajunge să arate! Când e gata îl tai feliuțe.
Ceapa curățată și tăiată mărunt o calești unde ai pregătit baconul. Când e translucidă, adaugi înapoi baconul, orezul, amesteci, supa sau apa și pui capacul 15 minute. Ridici, amesteci bine, adaugi mazărea, puțin unt, amesteci iar și în încă 2 minute e bun de pus pe masă. Cu piper!