fbpx

Pasta de roșii – rețetă și concentrație

De ce au bulionul și pasta de roșii concentrații de 18%-24%? De ce nu 100%? Restul ce reprezintă? Sunt întrebări pe care multă lume și le pune. Cum noi suntem producători de conserve din fructe și legume, publicăm acest articol pentru a răspunde acestor întrebări. Iată cum procedăm:

 

Pentru a pregăti pasta de tomate folosim o pastă intermediară, groasă și bogată, obținută gătind roșiile timp de multe ore – reducem astfel foarte mult conținutul de apă, amestecând și filtrând constant semințele și cojile. În concentrație mare, de peste 24%, această pastă intermediară este solidă și foarte intensă, prin urmare dificil de folosit pentru gătit (însă da, în esență ceva sublim!).

Comparat cu modul în care preparau bunicii pastele de tomate, să ne uităm care le era lor rețeta: limitau reducția apei, adică găteau mai puțin roșiile – vă mai amintiți ce dificil (și plăcut!) le era să stea ore întregi lângă cuptorul din bucătăria de vară? În felul acesta conservele lor erau ceva mai vulnerabile (ceea ce îi făcea să adauge uneori o bucățică de asprina în borcan), însă mai eficiente ca producție.

Chiar dacă respectăm cu mult drag rețetele bunicilor, avem capacități de producție industrială: putem găti suficiente ore, amestecând constant, fără dureri de spate!

By Karl Thomas Moore – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46826042

 

Răspundem cu plăcere oricăror alte întrebări legate de procesele noastre de fabricație! Ne puteți scrie la office@alexstar.ro sau prin mesaj direct pe pagina noastră de Facebook, AlexStar.