Înghețată cu piersici caramelizate sărat
INGREDIENTE:
1 borcan piersici jumătăți în compot Călindar
150 g zahăr
40 g unt
300 g smântână
1 lingură de miere
scorțișoară
înghețată de vanilie
biscuiți digestivi sărați
Topește zahărul în oala mică, fără să amesteci – mișcă doar vasul încet, până se formează un caramel auriu.
Ia recipientul de pe foc.
Adaugă cu grijă untul și ⅔ din smântână, există șanse să sară.
Du înapoi la foc mic, amestecă ușor 30 de secunde, până când amestecul este fin
Încălzește o tigaie
Scurge piersicile și unge-le cu miere, după care prăjește-le în tigaie 3-4 minute pe partea plată, până se caramelizează
Bate spumă restul de smântână, cu zahărul și cu scorțișoara.
Servește piersicile cu înghețată, spuma de smântână, caramel sărat și firimituri de biscuiți.
#ObiceiuriBune
Fă-ți un obicei bun din a combina fructe în deserturi – fructe proaspete când suntem în sezon, fructe conservate la timpul lor de AlexStar, în restul anului.