fbpx

Rulouri brânză și spanac (rețetă)

Cu un borcan de spanac AlexStar pregătești rapidisim o gustărică foarte gustoasă, foarte hrănitoare și chiar aspectuoasă! Totul simplu și bun, cum ne place:

Poți cumpăra din comerț aluat gata preparat sau îl poți prepara tot tu din făină. Când vine vorba despre aluat pregătit în casă, diversitatea este la putere, fiecare are metoda lui. Vă propunem să discutăm cu altă ocazie despre aceste opțiune. Să vorbim acum însă despre umplutură. Spanac, brânză, ou și sare. Adaugi o linguriță de chimen semințe, ușor rumenit în tigaia fără ulei sau în cuptor, Dacă vrei să dai un aer sofisticat rețetei – poate că vine în vizită fosta ta profesoară de italiană din copilărie, sau o verișoară care locuiește de mult timp în afara țării, sau poate pur și simplu vrei să le oferi celor dragi, ai casei, mica bucurie a diversității.

Acum, cum procedăm? Deschizi frumușel borcanul cu spanac AlexStar (sic, este ușor de desfăcut cu o pălmuță la fund) și răstorni conținutul într-o strecurătoare fină, scurgi bine. Separat pregătești brânzica – poate fi semidegresată sau, din contră, chiar grasă. De vacă, oaie, capră, bivoliță, atât de bună este toată! E bine să folosești brânză proaspătă, telemea, urdă, caș simplu sau chiar specialitatea numită “brânză Făgăraș”. Brânza proaspătă se comportă bine la cuptor la temperaturi și timp de coacere similar aluaturilor. Ține cont de un singur lucru în această etapă: dacă folosești o brânză mai apoasă, scurge-o bine și pe aceasta. Apa din ingrediente face ca aluatul să rămână necopt acolo unde intră în contact, ceea ce nu place nimănui. Bun? Totul pregătit? Bun, mergem mai departe. Fărâmițează brânza; taie mărunțel spanacul; amestecă-le; aici după gust și preferințe, te poți juca cu texturile (pont de diversificare). Poți amesteca PERFECT, până ajungi la omogenitatea unui piure, sau chiar neglijent, păstrând bucăți mari și din brânză, și din spanac. Acesta este farmecul acestei rețete: cele două ingrediente sunt atât de compatibile, încât îți permit să te joci! Să adaugi un ou bătut bine este opțional, pentru gust, extra-proteină și coeficient mai mare de închegare. Ce mai este de făcut? Întinzi aluatul, întinzi umplutura, rulezi mărunțel.
Încălzești cuptorul, ungi tava cu ulei sau untură, în niciun caz unt, preparatul va sta la cuptor mai mult decât suportă untul. Dacă vrei să faci o șmecherie, ungi cu puțin unt cu câteva minute înainte să scoți din cuptor.

Ar trebui să stea în cuptorul încălzit, cu foc mediu, cam 20 de minute. Dar îți recomandăm să învârți din când în când rulourile – atunci când vor fi rumenite ușor de jur împrejur ai siguranța că sunt gata. Acum vine momentul de glorie gospodărească: scoți tava din cuptor și lași să se apropie de temperatura camerei nu expusă, ci acoperită bine cu un șervet textil. Învelești practic bunătatea ca într-o păturică. În felul acesta nu va fi uscat, ci savuros! Încă un lucru: după ce s-a răcit puțin, dar doar puțin, nu suficient cât să-l dezvelești final și să servești, bagă-ți nasul, taie rulourile felii și acoperă înapoi până ajung la temperatura de servire, călduțe adică. Gata, aceasta este rețeta noastră.

Poate ați observat deja, ne place un stil anume de gătit și bucătărit: cu ingredinte simple, bune, sănătoase și cu diferite modalități de schimbat lucruri mici, în aparență, mari în efect și formă de prezentare. Ești pe aceeași lungime de undă cu noi? Distribuie și tu mai departe această rețetă, arată-ne rulourile cu spanac și brânză obținute de tine, iubește-ne!

*recomandările din rețetă se potrivesc utilizării spanacului la borcan AlexStar. Găsești acest produs în magazinele Kaufland, Penny, Metro Romania. Important: opărim și punem în borcane spanacul imediat după recoltare și îl recoltăm de la fermieri responsabili. Alex Star – fructe și legume culese la timpul lor, pentru ca tu să ai pe masă Plin de Verde.

Vrei să știi mai multe despre beneficiile nutritive ale spanacului? Găsești aici informații:
Spanac Alex Star (detalii produs)
Iar noi îți răspundem cu drag, oricând, oricăror întrebări legate de produsele noastre.

Pe curând! Până atunci, mult bun și bine vă dorim!