fbpx

Supă cremă de sfeclă

Culoarea acestei supe îi face și pe cei mici curioși! O supă roz? Îndulcită corespunzător cu suficienți morcovi, le va face așa plăcere, încât parcă îi auzi cerându-ți supă de sfeclă și cu altă ocazie.

Supa de sfeclă este un ajutor pentru organism, plină de vitamine, ușor de preparat, bună și rece, și caldă.

Ai nevoie de:
500 g sfeclă prefiartă AlexStar, rondele sau bucăți, nu contează
2 morcovi – reglează cantitatea în funcție de cât de tare vrei să îndulcești supa
1 ceapa albă
200 g cartofi
țelină și păstârnac
2 căței de usturoi
o frunză de dafin
cimbru
1 linguriță de bulion AlexStar
1 lingură de ulei

Curăță și taie în bucățele egale legumele: morcovii, cartofii, țelina și pătrunjelul.
Toacă usturoiul și ceapa.
Scurge sfecla din borcan.
Pune uleiul la încins în oala pentru supă. Condimentează-l cu sare, piper, frunza de dafin, cimbru, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Când ceapa devine sticloasă, semi-transparentă, este momentul legumelor tăiate bucățele. Amestecă bine pentru 2-3 minute, vrem să preia aromele. Acoperă apoi cu apă, adaugă bulion și încă o tură de condimente – cimbru, sare, piper.
Acum este momentul să aduci supa la punctul de fierbere la foc mare. Mai lași apoi la fiert, foc mic, capac, înca 20 min sau până se fierb legumele.
Ia apoi de pe foc. Adaugă sfecla și pisează totul cu un blender. Dă înapoi la foc pentru 2-3 minute.

Servește supa cremă de sfeclă cu bucățele de brânză pentru adulți, cu smântână pentru copii! Sare și piper, frunze proaspete de pătrunjel, crutoane, toate vin bine.

Sfecla este o sursă excelentă de vitaminele A, B6 și C, de potasiu, magneziu, fier și acid folic. Pe toate le căutăm în alimentație, ne dau o stare bună atunci când le avem în cantitățile potrivite. Ei bine, sfecla le are! Plus antioxidanți și fibre.

Poftă bună și o viață plină de verde!

reteta supa sfecla
supa roz sfecla alex star